MAJERANEK
MAJERANEK
Specyfikacja produktu
Opis produktu
Właściwości:
Zastosowanie:
Jako przyprawa w formie suszonej i świeżej.
Najlepiej smakuje w sosach i pieczeniach mięsnych.
Używany również do zup i ryb, głównie do dań ciężkich i oraz jako dodatek do potraw z roślin strączkowych.
Najpopularniejsze potrawy, w skład których wchodzi majeranek, to żur i flaki.
Ze względu na aromatyczny zapach używany jest również w produkcji likierów i nalewek.
Wchodzi w skład pieprzu ziołowego.
Cechy i Składniki:
zawiera dużo aromatycznego olejku.
Ma lekkie działanie uspokajające.
Przypisuje mu się również działanie pobudzające trawienie i rozkurczowe.
Zewnętrznie stosowany jako dodatek do kąpieli ma działanie bakteriobójcze i lekko ściągające.
Indywidualna wycena
Jesteś klientem biznesowym?
Uzyskaj indywidualną wycenę! Dodaj produkt do koszyka i szybko zamień na wycenę.
Zobacz jak to zrobićZobacz także