MIĘTA ZIOŁA KUCHNI TRADYCYJNEJ
MIĘTA ZIOŁA KUCHNI TRADYCYJNEJ
Specyfikacja produktu
Opis produktu
Właściwości:
Zastosowanie:
Używana głównie w formie naparu, wchodzi w skład wielu „herbatek ziołowych”.
Stosowana jako składnik sosów jogurtowych i sałatek oraz do aromatyzowania deserów, napojów orzeźwiających, likierów i nalewek.
Liście wrzucone do mleka zapobiegają jego warzeniu.
Popularna przyprawa także w kuchni arabskiej.
Cechy i Składniki:
W liściach znajduje się witamina C i prowitamina A.
Stosowana jest w chorobach i zaburzeniach układu pokarmowego jako czynnik pobudzający wydzielanie soków trawiennych, głównie w schorzeniach pęcherzyka żółciowego.
Łagodzi objawy zgagi, wpływa korzystnie na układ sercowy, nerwowy i nerki.
Ze względu na działanie odkażające wchodzi w skład płynów do płukania jamy ustnej i past do zębów oraz miętowych gum do żucia i słodyczy.
Działa orzeźwiająco.
Indywidualna wycena
Jesteś klientem biznesowym?
Uzyskaj indywidualną wycenę! Dodaj produkt do koszyka i szybko zamień na wycenę.
Zobacz jak to zrobićZobacz także